In de huidige zieke en destructieve samenleving is het hoog tijd om de oude hofnar zijn rechtmatige plaats onder de machtigen weer te laten innemen, zodat de rest van ons kan bewegen naar een vrolijke gezondheid!
Read MoreInput kan zowel uit onze externe als interne wereld komen, en zowel uit ons lichaam als onze geest. Dat nemen we onder de loep in Deel 1 Hoofdstuk 4 – Fysieke en Mentale Input.
Read MorePersoonlijk verslag van mijn reis naar China om daar voor langere periode Tai Chi te gaan leren. Deel 10: Voelen, Competitie, Meesterschap, en…Lentebloesems!
Read MoreZelfbewustzijn en open communicatie voor seksuele (en spirituele) bevrediging.
Read MoreHoe input betekenisvol wordt voor ons als individu bespreken we in Deel 1 Hoofdstuk 3 – De Geboorte van Betekenis.
Read MoreWaar kunnen we houvast vinden in een wereld waar elk argument van een tegenargument kan worden voorzien? Laten we op onderzoek uit gaan!
Read MorePersoonlijk verslag van mijn reis naar China om daar voor langere periode Tai Chi te gaan leren. Deel 9: Tai Chi als Diagnostisch Middel, Reflecties en Levenslessen in de Liefde.
Read MoreWij kunnen goed vastpakken en slecht loslaten. Daardoor verkrampen we en we gaan zien dat de balans tussen vastpakken en loslaten niet anders is dan die tussen dag en nacht.
Read MoreGeen twee mensen nemen de wereld op dezelfde manier waar en zonder die realisatie is voortdurend en onnodig conflict onvermijdelijk. Daarom onderzoeken we hoe wij waarnemen in Deel 1 Hoofdstuk 2: Sensorische Input.
Read MoreSpontane gebeurtenissen worden hoog gewaardeerd. Toch laten wij bijzonder weinig ruimte in de agenda om ze te kunnen ervaren. Hoe komt dat en wat kunnen wij uit de oosterse tradities leren om daar wat meer ontspannen in te kunnen worden? Inclusief een bijzonder scheppingsverhaal uit de Kālikā Purāna.
Read MorePersoonlijk verslag van de reis naar China om Tai Chi te gaan leren. Deel 8: Chinees Nieuwjaar en Spooksteden.
Read MoreBegrip over hoe stress werkt in lichaam en geest biedt de mogelijkheid dat het minder grip op ons krijgt. Daarom maken we stress in deze serie artikelen tot onderzoeksobject en hebben er plezier mee. Deel 1 Hoofdstuk 1: Inleiding en Geheugen, Labelen en Knoppenmakerij.
Read MoreDe manieren waarop we onszelf uiten zijn eindeloos. Toch kan een onderscheid worden gemaakt tussen mogelijk schadelijke of helende manieren van expressie. In Deel 2 van dit tweeluik: Helende manieren van zelfexpressie.
Read MoreDe manieren waarop we onszelf uiten zijn eindeloos. Toch kan een onderscheid worden gemaakt tussen mogelijk schadelijke of helende manieren van expressie. In Deel 1 van dit tweeluik: Schadelijke manieren van zelfexpressie.
Read MorePersoonlijk verslag van de reis naar China om Tai Chi te gaan leren. Deel 7: Ervaringen van een maand offline en een vraag aan jou.
Read MoreSprookje over een grote magiër die weigert zijn intuïtieve geest te erkennen en uitsluitend op zijn intellect vertrouwt.
Read MoreWe worden vrolijk als we ons eigen pad bewandelen. Maar wat betekent dat eigenlijk? We bespreken het fenomeen ‘roeping,’ het verschil tussen angst en vrolijkheid als basis-staat-van-zijn en bieden opties om onze roeping als volwassenen te kunnen (her)ontdekken.
Read MoreLeer je emotionele knoppen en bijbehorende gevoelens en gedragingen kennen middels de Vijf Vragen Voor Zelfonderzoek©, en wordt een blij en vrij mens.
Read MoreIn de wereld van paradox neemt G.K. Chesterton een prominente plaats in. Zijn scherpe geest gecombineerd met een oprecht gevoel van verwondering geeft ons de mogelijkheid om daadwerkelijk iets te leren over onszelf. In een tijd waarin utilitaristische waarden en gedachtegoed ons dreigen te wurgen voelt zijn essay ‘De zin van onzin’ als een broodnodig tegengif.
Read MorePersoonlijk verslag van de reis naar China om Tai Chi te gaan leren. Deel 6: Een maand offline en een paar diepe leermomenten.
Read More